top of page
Vyhledat

Co nám přináší rok 2021?

Letos si popravdě netroufám odhadovat. Posledních několik let jsem vždy na základě čísel, intuice i dalších informací byla schopná alespoň zevrubně odhadnout, v jakém duchu se následující rok ponese. Letos je tam však tma, hlubina a černá díra.


Není se však čemu divit. Doby věštění budoucnosti, předpovědí a odhadů jsou ty tam. Predikce povětšinou již nefungují a pokud by Vám snad něco od kartářky, numeroložky apod. vyšlo, dostalo se Vám to tak hluboko pod kůži, že jste si z toho udělali přesvědčení a tím se pro to podvědomě rozhodli. Tohle fungovalo i v minulosti, ale o tom jindy.


Co tedy s letošním rokem?


Letos je nejvhodnější se zaměřit na sebe. Uvědomit si své priority, sny a postupně si svůj život podle toho zařídit. Konečně se rozhodnout a konat, ne jen tiše přihlížet s prosíkem nebo zasněným pohledem kdesi vzhůru. Je čas, jak se říká, jít si za svým - vzít otěže do svých rukou.

Uvědomte si, co opravdu chcete a vydejte se tomu vstříc. Nebuďte však urputní, pokud něco nefunguje, neopravujte to, prostě to nechte být. Z druhé strany se nevzdávejte příliš snadno. Máte z toho guláš? Ani se nedivím :).


Jak se říká ani moc nebe ani moc sebe, jednoduše něco mezi. Musíte vycítit, kdy do toho jdete silou a kdy Vás zmítají emoce jako je strach, netrpělivost, nedůvěra v sebe apod.


Nevstupujte do politicko-ekonomických diskuzí


Jasně, že okolnosti, ve kterých se teď nacházíme, se dotýkají téměř každého. Každý více či méně pociťujeme onu nestabilitu ba spletitost situace, která se zde rozhostila a ne a ne se nás pustit. Je za vhodno však vystoupit z toho proudu, ač už se Vás to jakkoli týká.



Nepouštějte se do politicko-ekonomických debat - ani s nikým jiným ani se sebou samými. Odpoutejte pozornost od nedostatku, problémů a jakéhokoli tlaku a naopak si najděte to, co Vás těší. I když máte zavřené oblíbené fitko nebo nemůžete na večeři s přáteli - najděte způsob, jak žít "normálně" a přitom respektovat to, co se aktuálně děje.

O tom to totiž celé je - najít sebe sami. A to se dost dobře nedalo (alespoň ne na tak vysoké úrovni), jako když je vše zavřené a my jsme prakticky odkázaní na absolutní změnu a to i našeho úhlu pohledu.


Rovnováze patří svět


Nechci tím říct, že máte být lhostejní k tomu, co Vás obklopuje, pouze nemusíte být v proudu dění. Stačí, když se stanete pozorovatelem a následně, pokud to situace vyžaduje, provedete akci. Tenhle rok je totiž o rovnováze a té bude patřit svět. Možná máte někoho ve svém okolí, kdo je nebývale klidný, vše mu vychází a to bez ohledu na to, co je horkým tématem číslo jedna.


Ono vztek, stěžování si či rozhořčení Vám stejně nepomohou, stejně jako strkání hlavy do písku a role sluničkáře. Nic Vám tedy nezbude jiného, než se hodit do klidu a najít svou rovnováhu. A pokud ne, stejně Vás to tam zavede (nebo spíše zatlačí).


Užijte si rok 2021 podle svých představ, realizujte své záměry a nezapomeňte si stáhnout Motivační týdeníček na celý rok 2021 (a nejen).


Stáhněte si zdarma:

Motivační týdeníček pro rok 2021

Prožijte rok 2021 s Dalajlámou, E. Tollem, D. Millmanem, L. Hay, W. Bowenem, A. Moorjani, N. Walshem a mnoho dalšími motivačními velikány.


Stažením získáte 52 inspirací motivačních velikánů, které Vás provedou rokem 2021.


2 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Připojte se k nám

Odebírejte newsletter

Kategorie

bottom of page