top of page
Vyhledat

Ženy v mužské energii

Na energetické úrovní jsme tvoření jak z ženské tak i z mužské energie. A obě tyto poloviny potřebujeme k vyváženému, zdravému životu. Přehnaná přecitlivělost, přehršel ega či jiné výkyvy jsou známkou nerovnováhy. V těchto končinách však není věci neznámou, že se ženy od jisté doby naučily fungovat spíše skrze mužskou energii.


Jaké jsou příčiny a co můžeme udělat pro uzdravení situace? Pojďme na to, milé dámy :).



To války vyhubily ženskost


Velmi mě zaujal úhel pohledu, že právě války mohou v naších končinách za „zhrubnutí“ žen. A souzním s tímto názorem. Ve válkách mnoho mužů přišlo o život a ženy tak musely zastat doma obě role. V tom však vychovávaly děti – své dcery, ale i syny. Až ony dívky vyrostly v ženy, zachovaly i nadále tento koncept a muži naopak nepřirozeně zjemněli. Časem byla zrušená i povinná vojenská služba, která dle slov mnoha mužů, zocelila ducha a udělala z chlapce muže. Něco na tom možná bude.

Skupina žen převlečená na bojovnice s helmami, železnými chrániči na ramenou a rukou a líčením.

Ženy se tak postavily do rolí bojovnic, které více než udržovat teplo domácího krbu, začaly válčit o přežití. Tento způsob chování však přetrvává v ženách i dnes, ačkoli už není o co bojovat. Zdá se, že v dnešní době je ženskost ve své plné síle až moc vysoká sázka daná všanc. A tak pod nánosem strachu se z nás žen stávají tvďáci, kumpání na pivo a „kámové“.


Půl roku leží ten obraz nepověšený


Znáte to? Neopravené kliky, rozviklané dvířka od skřínek, nepověšené obrázky. Kolikrát jste mu to už říkaly? Bohužel však, milé dámy, i  toto je však důsledek mužské energie, která v dnešních ženách převládá. Nedáváme naší protějškům šanci být muži a tak se stahují do ústraní. Stávají se z nich bačkory či podpapučáci. Výsledkem jsou dohady a boje mezi pohlavími.


Žena má být jako spirála, která vytváří prostor uvnitř pro prorážení přímé mužské energie. Tehdy nastává harmonie a rovnováha mezi mužskou a ženskou energii a to jak vně tak i uvnitř nás.

Žena ležící na zádech v trávě se zavřenýma očima s mužem skloněným nad její tváří dotýkaje se nosy.

Možná si řeknete – „No jo chudáčci, chce po nich taková drobnost jako přivrtat poličku a pomalu abychom kolem nich chodili po špičkách. U té plotny celými dny stojí snad duch svatý.“ Muži naopak: „Vidíte, máte nás nechat bejt.“ 


Nehledejte však ani oběti ani viníky. Objevily se pouze podmínky, které uzdravují stále více a rychleji kolektivní návyky. Je vhodné, aby každá bytost bez ohledu na pohlaví uměla používat své energie jako svůj nástroj – dle potřeby i situace.


Dnešní ženy proto mají velký úkol – naučit se nechat být muže muži. Podpořit je a sebe uvolnit. Každá z nás tak přispěje k uzdravení ženskosti jako principu.


1 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Připojte se k nám

Odebírejte newsletter

Kategorie

bottom of page